Rohkem elamusi

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tammert.
Triin Tammert. Foto: SCANPIX

Mind jäi kummitama hiljuti kuuldud lugu, mida rääkis raadios Lagle Parek. Nimelt oli tema vanematele pakutud 1938. aastal reisi ümber Euroopa, kuid nemad otsustasid osta hoopis uue elutoamööbli ja minna reisile järgmisel aastal. 1939. aastal selliseid reise aga enam ei korraldatud ja 1944. aastal põles mööbel majja sisse...

Kui perekond pärast Siberist ja vangist naasmist uuesti kokku sai, ütles ema, et edaspidi loeme ja reisime – teeme nii, et meie peas oleks rohkem, sest ainult see kuulub päriselt meile, kõikide muude asjadega võib juhtuda see, et need ühel hetkel on ja teisel pole, neile ei tasu oma aega ega energiat ülemäära kulutada.

Muidugi ei tähenda see, et asjade omamises oleks midagi halba – eriti kui neist rõõmu tunda ja mitte liialt kiinduda. Ilusas kodus on igal juhul tore elada ja lahedaid mänguasju omada ka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles