Priit ja Olga Pärn: riidu minna pole meil õnnestunud

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnad loomingulises õhkkonnas: 
pereisa Priit, poeg Märt 
Rudolf ja pereema Olga.
Pärnad loomingulises õhkkonnas: pereisa Priit, poeg Märt Rudolf ja pereema Olga. Foto: Sander Ilvest

Üsna juhusliku kohtumise järel tekkinud perekond Pärn jagab ka loomepalanguid – nende ühistööna linastub järgmisel nädalal uus erootiliste sugemetega animafilm.

Õues on koerailm, aga animafilmi legendi Priit Pärna pere elupaigast Miiduranna merepiiril avaneb Tallinna lahele hunnitu vaade. Nii on see iga päev, ja koerailm mõjub ehk isegi inspireerivamalt.

Pärn ja temast 30 aastat noorem abikaasa Olga ammutavad siin inspiratsiooni koos juba aastaid. Valgevenelannast Olga nimetab Miiduranna kodu üldse kõige paremaks paigaks maailmas, ja tal on õigus – lisaks armastavale mehele on siin ju ka nende kolmeaastane poeg Märt Rudolf ning just siin sünnivad animafilmid, mis Pärna nime vääriliselt endiselt kogu maailmast auhindu koguvad.

Priit Pärn on ühes varasemas intervjuus tunnistanud, et kui ta omal ajal Olgat – endist Prantsusmaal õppinud animafilmitudengit, kelle juhendajaks Priit sattus – kohanud poleks, oleks ehk ka uute filmide tegemine soiku jäänud. Oli ta ju saanud maailma eri juba mitu elutööpreemiatki.

Ent koos Olgaga tuli ka uus hingamine ning peatselt jõuab ekraanile elu- ja loometandemi uusim looming – 16-minutiline erootiline animafilm «Lendurid koduteel», mida nad mitu aastat muude tööde kõrvalt tegid. Kindlasti saab uudisteost oma silmaga kaeda ka peatselt Priidu kodukohas Tapal toimuval järjekordsel Pärna animafilmide festivalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles