«ENSV»: kuivast seadusest fosforiidisõjani

Arter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 1986: «ENSV» heidab põgusa pilgu ka Eesti Õpilasmaleva ellu.
Aasta 1986: «ENSV» heidab põgusa pilgu ka Eesti Õpilasmaleva ellu. Foto: ERR

Komöödiaseriaali «ENSV» kaheksanda hooaja tegevus toimub 1985. aasta suvest 1987. aasta suveni.

Kuiv seadus, Tšernobõl, Vietnami salv ja fosforiidisõda on vaid mõned märksõnad ajaloost, mis sarjas uuel, juba läinud pühapäeval alanud hooajal kajastamist leiavad. Kahe aasta ehk 16 osa jooksul aetakse puskarit ja tehakse karskuspropagandat, elatakse läbi keskeakriisi ning otsitakse tõelist armastust. Uued osad viivad vaataja nii Eesti Õpilasmalevasse kui ka reklaamfilmi võttele.

Pille (Liisa Pulk) lõpetab keskkooli ja lendab pesast välja, mitte küll eriti kaugele. Paavo (Tiit Sukk) saab äris mitmed olulised õppetunnid ja jõuab lõpuks suure raha künnisele. Mail (Kaia Skoblov) ja Kęstutisel (Veikko Täär) on käed-jalad tööd täis, sest nemadki ajavad pikka rubla taga, õigemini osa sellest, mis Paavost järele jääb. Atsi (Mait Malmsten) jaoks on elul varuks palju üllatusi, samas on Sirje (Laine Mägi) eelkõige tööle keskendunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles