Tippmuusikal Eesti pakendis

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peidus maailma eest – Christine Daaé (Hanna-Liina Võsa) Ooperifantoomi (Stephen Hansen) lummuses.
Peidus maailma eest – Christine Daaé (Hanna-Liina Võsa) Ooperifantoomi (Stephen Hansen) lummuses. Foto: Gabriela Liivamägi

Vanemuise «Ooperifantoom» pole Londoni või New Yorgi lavastuse koopia, seega McDonald’si hamburgerit või muud sarnast valmistoodet publikule ei pakuta. Pigem tuuakse lavale traditsioone austava pitsameistri igati õnnestunud klassikaline juustupitsa, mis vastab tellija kõigile ootustele.

Lavastaja Georg Malvius, kunstnik Iir Hermeliin, kostüümikunstnik Ellen Cairns jpt on lisanud Andrew Lloyd Webberi muusikalile vaid oma rõhuasetused. Tulemuseks on kvaliteetne meelelahutus, mis ettenähtud hetkedel ka vaataja hingekeeli puudutab.

Laupäevasel esietendusel andis Vanemuise tiim – alates balletitrupist ja orkestrist ning lõpetades kooriga – endast kõik, et see õnnestuks. Tõeline pärl on aga Hanna-­Liina Võsa Christine Daaé rollis (teises koosseisus laulab Maria Listra) – juba tema olemasolu (loe: hääl) nõuab, et Eestis tehtaks professionaalsel tasemel muusikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles