IRL: vaid monopolidevastane seadus aitaks ära hoida aasta alguse hinnatõusu

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Homme täies koosseisus riigikogu erakorralisele koosolekule mineva Isamaa ja Res Publica Liidu kinnitusel ei tule monopolide ohjeldamise seaduses suuri sisulisi muudatusi.


«Sisulisi muudatusi ei tule, oleme kokkuleppinud jõustamise ja mõne juriidilise termini täpsustustes millele ka president viitas,» ütles IRLi poliitsekretär Margus Tsahkna.

«Seega avame seaduse muudatusteks ja võtame selle teisipäeval vastu, et inimesed võimalikult kiiresti monopolide surve alt välja tuua. Tahaks uskuda, et seejärel presidendi poolt vastuväiteid enam ei tule ning see Eesti inimestele ülimalt oluline eelnõu saab välja kuulutatud,» lisas ta.

Tsahkna sõnul on seadust vaja inimeste huvide kaitseks kommunaalmonopolide ülemvõimu eest, mis kõige tugevamini ahistab inimesi Tallinnas. «Ka õiguskantsler on viidanud, et Tallinna linn ei ole veehinna kujundamisel olnud linnainimeste huvide kaitsel vaid pigem suure kasumi eest võitleja. Nüüd saab konkurentsiamet juurde võimalusi õiglase hinnapoliitika kujundamisel,» rääkis Tsahkna.

Veel kinnitas ta, et vaid monopolidevastast seadust kiirelt vastu võttes on lootust ära hoida aasta alguses inimesi ootav hinnatõus ning alustada seejärel kommunaalteenuste hinna alandamist. «Pole mingi saladus, et sellele eelnõule on tugev vastuseis, kuid oleme veendunud, et riigikogu suudab raha võimule vastu seista ning eelnõu vastu võtta.»

IRLi fraktsioon langetas otsuse osaleda erakorralisel istungil täies koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles