Nõmme koolides algavad õhtuloengud lapsevanematele

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. oktoobril toimub loeng Nõmme gümnaasiumis.
30. oktoobril toimub loeng Nõmme gümnaasiumis. Foto: Erik Prozes

Sel nädalal algab Nõmme koolides psühholoogiateemaline õhtuloengute sari lapsevanematele.

Loengute sari on osa Nõmme linnaosa valitsuse poolt ellu kutsutud koolitusprogrammist, mis põhineb ühise mure meetodil ning hõlmab loenguid lapsevanematele, koolitusi ja seminare Nõmme koolide õpetajatele ning noori ümbritseva sotsiaalse võrgustiku koostöö edendamist.

Lapsevanematele toimub avatud õhtuloengute sari viies Nõmme koolis ning koosneb viiest eri teemast, mis kokku moodustavad ühe tervikkoolituse. Kõik loengud kestavad kella 18–19.30ni.

Neljapäeval, 9. oktoobril toimub Pääsküla gümnaasiumis loeng «Lapsevanema kontakt lapsega − lapse uks maailma». Jutuks tuleb, mida tähendab hea kontakt lapsega, millistest komponentidest see koosneb, millest tuleks oma lastega suhtlemisel teadlik olla, kuidas võtta ja kuidas jagada vastutust;

16. oktoobril toimub Tallinna muusikakeskkoolis loeng «Laps konfliktis – kuidas vanem saab aidata?». Loengus tuleb juttu konflikti ja kiusamise erinevustest, kuidas saab vanem last sellises olukorras toetada ning millal ja kuidas tuleks kontakti võtta kooliga.

30. oktoobril  toimub Nõmme gümnaasiumis  loeng «Kiitmine ja karistamine». Loengus tuleb juttu kiitmise ja karistamise tähendusest ning sellest, mis on tagasiside.

6. novembril toimub Kivimäe põhikoolis loeng «Lapse ja vanema minapilt». Loengus mõtestatakse lahti lause «Õnnelikel vanematel on õnnelikud lapsed» ning räägitakse, kuidas toetada lapse minapilti.

12. novembril toimub Nõmme põhikoolis loeng «Kiusamine koolis». Loengus räägitakse, mis on kiusamine, tutvustatakse kiusamist ärahoidvaid metoodikaid.

Osalemine on kõigile tasuta ning loenguõhtul on kooli uksed kõigile Nõmme lapsevanematele ja teistele huvilistele avatud. Registreerimine igas koolis kohapeal. Lisainfot saab Nõmme linnaosa veebilehelt, telefonil 645 7338 või e-posti aadressil tiina.lattemae@tallinnlv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles