Päts ja pulgad ehk jube juubelijutt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstihoone on katnud juubeliks esindusliku pidulaua, kus on väljas kunsti 1970. ja 1980. aastatest.
Kunstihoone on katnud juubeliks esindusliku pidulaua, kus on väljas kunsti 1970. ja 1980. aastatest. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Kunstihoone eestiaegne fassaad varjas ka nõukogude ajal toitumisahelat, mida kroonisid ülevaatenäitused, rivistused ja paraadid.

Tallinna Kunstihoones on avatud südantsoojendav väljapanek – asutuse juubelinäitus. Kaheksakümneseks saanud juubilar toob sünnipäeva puhul publiku ette maalid ja graafika 1970. ja 1980. aastate Eestist. Jupi skulptuuri ja akvarelligi. Kõnnid nagiseval parketil ja tunned uhkust selle üle, et oled kõike seda juba näinud, ent ei tüdine. Vana arm vist.

Peeter Mudist, Jüri Arrak, Tiit Pääsuke, Enn Põldroos, Olev Subbi, Leo Lapin, Andres Tolts, Kaljo Põllu, Tõnis Vint, Malle Leis, Avo Keerend, Jüri Okas, Evald Okas, Lembit Sarapuu ... Puhas silmarõõm.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles