Müüjad said hea hinna

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel pressikonverentsil võtsid sõna Premia Foodsi juhatuse esimees Katre Kõvask ja nõukogu esimees Indrek Kasela, jäätise ja külmutatud toodete äri uus omanik Andrei Bešmelnitski jälgis toimuvat ja jagas kommentaare Skype’i vahendusel.
Eilsel pressikonverentsil võtsid sõna Premia Foodsi juhatuse esimees Katre Kõvask ja nõukogu esimees Indrek Kasela, jäätise ja külmutatud toodete äri uus omanik Andrei Bešmelnitski jälgis toimuvat ja jagas kommentaare Skype’i vahendusel. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti toiduainetetööstuse ühe lipulaeva minek uue omaniku kätte ei too kaasa seniste toodete väljavahetamist ega koondamist.

Toiduainetööstuskontsern Premia Foods teatas eile, et kavatseb müüa Balti riikide ja Venemaa jäätise- ja külmtoiduäri ärimees Andrei Bešmelnitskile. Tehingu hind on 27,1 miljonit eurot, mis on 2,4 miljonit eurot enam kui kogu Premia Foodsi turuväärtus aktsia reedese sulgemishinna järgi ehk sama hästi kui kahekordne maksumus.

«Muidugi tahab iga ostja osta odavamalt ja müüja müüa mõnevõrra kallimalt,» vastas Hongkongis viibinud ja tehingut selgitaval pressikonverentsil Skype’i vahendusel osalenud Bešmelnitski küsimusele, miks oli ta nõus maksma nii kõrget hinda. «Kuid hinnast olulisem on minu arvates see, milline on strateegiline plaan. Meie usume, et Balti riigid näitavad tulevikus head majanduskasvu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles