Päästeamet toetab vigastatud eridemineerijat Arne Lokki 28 500 euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine eridemineerija Arne Lokk abikaasaga
Endine eridemineerija Arne Lokk abikaasaga Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Järgmisel aastal planeerib päästeamet eraldada autopommiplahvatuses käed ja nägemise kaotanud eridemineerijale Arne Lokile toetuseks 28 473 eurot.

Päästeameti toetus on mõeldud eridemineerija Lokile tervisekahju ja tema abikaasale kannatanu kõrvalise hoolduse hüvitamiseks. Hüvitist makstakse Eesti NSV tsiviilkoodeksi ning valitsuse määruse alusel. Toetus muutub rahandusministeeriumi suvise majandusprognoosi tarbijahinnaindeksi võrra. Tegelikku väljamakset korrigeeritakse iga aasta 1. märtsil statistikaameti poolt ametlikult avaldatud eelmise aasta tarbijahinnaindeksiga.

Sotsiaaldemokraadid on seoses Loki juhtumiga kritiseerinud Tallinna linnavalitsust, mis lõpetas hooldajatoetuse maksmise Loki abikaasale, kuna viimane läks lapsehoolduspuhkusele. Tallinnas kehtiva määruse «Täisealisele isikule hoolduse seadmise ja hooldaja määramise ning hooldajatoetuse määramise ja maksmise kord» kohaselt ei saa hooldaja olla lapsehoolduspuhkusel olev isik. Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadid on öelnud, et Tallinna linnavalitsust iseloomustab suutmatus sotsiaalselt kriitilisi olukordi juhtumipõhiselt lahendada.

Päästeameti eridemineerija Arne Lokk sai üliraskeid kehavigastusi 1995. aasta 28. detsembri õhtul Tõnismäel Veetorni tänaval, kuhu pargitud Mercedese all plahvatas lõhkeseadeldis. Lokk oli sündmuskohale saabunud eridemineerimisüksuse koosseisus ja läks ilma kaitsevarustuseta lõhkeseadeldist kontrollima.

Päästeameti demineerimiskeskuse juhataja Arno Pugonen märkis, et aastal 1995, kui Arne Lokiga kõnealune õnnetus aset leidis, oli reageerival pommigrupil reaalselt kasutada ainult üks pommiülikond. «Kuid 28 detsembril ei saanud demineerijad seda kasutada, sest see oli eelnevate väljakutsete käigus rikki läinud. See oligi põhjus, miks Arne Lokk oli olukorras, kus tal polnud võimalik kaitsevarustust kasutada,» lisas Pugonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles