Galerii: lilled ja plakatid Toompeal ehk kooseluseaduse poolt ja vastu

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kooseluseaduse lõpphääletuse eel kogunesid Toompea lossi ette mõned eelnõu toetajad ja  selle vastased, et vastavalt lillesülemite ja plakatitega oma meelsust avaldada.

Kümmekond seaduse vastu olevat inimest, kes sombuses sügisilmas plakatitega Lossi platsil seisid, rääkisid veel viimase hetkeni, et seda seadust ei tohi vastu võtta. Kui aga saabus teade, et eelnõu on heaks kiidetud, väitis üks vastastest, et otsus oli Eesti saadikute eest juba varem Euroopa Liidus kõrgemal tasemel ära tehtud. Mehe väitel tänane otsus teda ei üllatanud.

Seaduse pooldajad olid aga riigikogu «jah»-sõna üle väga õnnelikud. Juba enne istungi algust olid nad lossi sissepääsu ette kogunud ohtralt lillesülemeid, et neid siis eelnõud toetavatele poliitikutele jagada.

Riigikogu võttis täna napi häälteenamusega vastu tuliseid vaidlusi tekitanud kooseluseaduse, mis annab nii eri- kui samasoolistele paaridele õiguse oma kooselu ametlikult registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles