Lepitaja aitab vanemad laste nimel koostööle

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perelepitaja Aila Rajasalu ütleb, et mõnikord on juhtunud, et lapsevanemad lähevad juba pärast esimest kohtumist ta kabinetist rõõmsalt ja peaaegu käsikäes välja.
Perelepitaja Aila Rajasalu ütleb, et mõnikord on juhtunud, et lapsevanemad lähevad juba pärast esimest kohtumist ta kabinetist rõõmsalt ja peaaegu käsikäes välja. Foto: Kristjan Teedema

Ema ja isa teavad, et vestlus lapsega tuleb raske. Neil on vaja öelda, et nad ei sobi enam koos elama, sest nad tülitsevad palju. «Sind armastame me igavesti, aga meile on nüüd parem, kui me kolime lahku,» teatavad nad.

Perelepitaja Aila Rajasalu ütles, et kui vanemad suudavad jätta lahkuminemise teate edastamisel iseenda emotsioonid tagaplaanile, kui nad räägivad oma lapsega teineteist samal ajal austades, mitte maha tehes, ning kui nad ei pane last täiskasvanu rolli ega hakka talle oma elu kurtma, siis on kõik väga hästi.

Kui vanemate omavaheline koostöö ka tulevikus sujub, on lapsed õnnelikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles