Urmas Kruuse: kohelgem erivajadustega inimesi väärikalt

, tervise- ja tööminister (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Mihkel Maripuu

Kui valitsus peab käimasolevat töövõimereformi oluliseks sammuks suunas, et puudega inimesed leiaksid ühiskonnas jõukohast rakendust, saaksid sobiva töökoha ning ka vajalikke abivahendeid töötamiseks, leiavad kriitikud, et praegu kavandatud kujul see reform erivajadustega inimeste probleeme lahendada ei aita.

Töövõimereform on viimase kümnendi olulisim ettevõtmine tõsta ühe ühiskonnas seni nõrgemal positsioonil olnud grupi elukvaliteeti. Valisime selleks selgeima ja otsekoheseima tee – iga tööd leida sooviv vähenenud töövõimega inimene saab oma individuaalse juhtumihalduri töötukassast, kes peab aitama teda kõiges (!), mis tööjõuturule naasmist puudutab.

Ka siis, kui mõnda lisateenust või abi on vaja saada mõnest teisest ametkonnast. Teiseks tuleb tõsta toetusi, mis soosivad tööjõuturule naasmist. Kolmandaks tuleb rohkem rahastada seniseid tööjõuturule naasmist toetavaid teenuseid ning luua uusi vajalikke teenuseid tööandjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles