Andrus Karnau: tõhus rahamasin

Andrus Karnau
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Rahandusminister Jürgen Ligi tunnistas hiljaaegu, et Eesti Energia nõukogu eelmine esimees Jüri Käo jäi kohast ilma seetõttu, et julges kritiseerida valitsuse koalitsioonilepingut. Tuletame meelde: koalitsioonileping soovitab Eesti Energia tükeldada, ettevõttelt põlevkivivaru ära võtta, nagu ka toetuse prügi põletamise eest.

Sotside ja Reformierakonna koalitsioonilepinguga oli veel õieti nii, et algses tekstis oli Eesti Energia tükeldamine kindlas kõneviisis. See oli nagu kahe valitsuspartei rahastajate unelmate dokument. Mõne kogenuma reformierakondlase sekkumise järel läksid Eesti Energiat puudutavad punktid tingivasse kõneviisi. Praegu seisab seal, et tükeldamist on vaja uurida, ja niisamuti põlevkivivaru äravõtmist.

Käo kritiseeris valitsust selle plaani pärast. Talle pani sõnad suhu ja teda varustas faktidega juhatuse esimees Sandor Liive. Koalitsioonilepingu teostumine tähendaks suurima riigifirma ruineerimist. Liive ega Käo ei jätnud seda enda teada. Vastuhakust piisas hundipassi jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles