Tippsport on noateral kõndimine

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakari Orava tahaks, et oleks rohkem julgeid sportlasi, kes keelduksid vigastatuna mänguväljakule minemast.
Sakari Orava tahaks, et oleks rohkem julgeid sportlasi, kes keelduksid vigastatuna mänguväljakule minemast. Foto: Mihkel Maripuu

Tänapäeva tippspordis on koormused viidud viimse piirini, atleet kõnnib kui noateral – väiksemgi tasakaalukaotus ja ongi vigastus,» rääkis üks maailma parimaid spordi­traumatolooge, legendaarset David Beckhamitki lõiganud soomlane Sakari Orava.

Doktor Orava esines Tallinnas sporditraumatoloogia konverentsil ning esitles samas ka oma eesti keelde tõlgitud raamatut «Spordivigastused». Mehel, kel on seljataga enam kui 20 000 lõikust, kes ravib jalgpalli superklubide Madridi Reali, Sevilla, Barcelona, Chelsea ja Juventuse mängijaid ning on opereerinud kümneid suuri staare – Beckhamit, Haile Gebreselassiet, Merlene Otteyt, Didier Deschampsi ja teisi –, on, mida öelda ja millest kirjutada. Raamatusse autogrammide jagamise vahel leidis doktor Orava aega ka juttu ajada.

Kuivõrd on tippsport ajas muutnud, kui arsti silme läbi vaadata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles