Bianchi avarii videot püütakse varjata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud pühapäeval Jaapani GP-l raske avarii teinud Jules Bianchi õnnetuse ametliku video ümber on endiselt rohkelt segadust, sest ametlikke teleõigusi omav firma FOM pole nõustunud avariihetkest materjali avaldama. Asjatundjate hinnangul on video varjamisel erinevad põhjused.

Õnnetust, kus Bianchi kihutas oma vormeliga otsa veidi varem samas avariisse sattunud kaasvõistleja Adrian Sutili autot ära vedanud traktorile, otseülekande pildis ei näidatud, samuti pole teleõigusi omav FOM seda ka hiljem avaldanud. Mõned päevad tagasi internetis levinud, amatöörvideona üles võetud klipp on tänaseks eemaldatud ning kuigi selle taga on FOMi autoriõiguste nõue, püsib vormeliringkondades endiselt küsimus, miks Bianchi õnnetusest ametlikku videot ei avaldata.

Mitmed vormeliasjatundjad on avaldanud arvamust, et video avalikustamata jätmise taga on soov vältida võimalikke küsimusi ja süüdistusi, mis puudutavad etapi korraldust. Kahtluse alla on seatud näiteks asjaolu, miks etappi varasemale ajale ei tõstetud, miks etapp nii keerulistes ilmastikuoludes peeti, mis värvi lipp lehvis Bianchi õnnetuse ajal ning kas oleks olnud õige saata turvaauto rajale kohe pärast Sutili õnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles