Pildid: sotsid kolisid peakontori Toompea nõlvale

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) kolis üle kümne aasta Tallinnas Ahtri tänaval asunud peakontori uutesse ruumidesse Toompea nõlval.

SDE peasekretäri Indrek Saare sõnul pole erakond kunagi olnud nii suur ja nii suurte ootustega nagu praegu. Vanas, alla 200 ruutmeetri suuruses kontoris kimbutas sotse juba aastaid ruumipuudus – Saare sõnul koliti Ahtri tänavale ajal, mil erakonnal oli riigikogus vaid kuus kohta. Praeguseks on partei esindus kasvanud üle kolme korra ehk koos kahe fraktsioonitu saadikuga kuulub parlamenti 21 sotsiaaldemokraati. Samuti on kümmekonna aastaga pea 3000 inimese võrra suurenenud partei liikmeskond.

Nii juhtuski, et tulisematel koosolekutel pidi osa inimesi arutelu kuulama koridoris, sest koosolekuruumis ei olnud nende jaoks ruumi. Kampaaniaperioodil, mil kontorist sai logistikakeskus, mattus aga vähenegi vaba pind reklaammaterjalide alla.

Peasekretäri sõnul polnud harvad ka juhtumid, kui kampaaniatooteid täis kaste tuli viienda korruse kontorisse kanda treppidest, sest ikka just sel ajal läksid liftid rikki. Samuti on ette tulnud, et erakonna kandidaadid on jäänud lifti kinni, nagu meenutasid tagantjärele humoorikaid seiku peakontori töötajad.

Uus kontor, kuhu kolimist alustati esmaspäeval, asub Toompuiesteel kunagises Maalehe toimetuse hoones, kuhu aastaid otsiti üürilisi. Uute ruumide kasuks räägib Saare sõnul nii nende suurus kui ajaloolise hoone asukoht: see paikneb vaid mõne minuti teekonna kaugusel nii Toompea lossist kui Stenbocki majast.

Hoone teisel korrusel asuvas kontoris on ruumi kolmandiku võrra rohkem ehk ligi 300 ruutmeetrit, sama suurusjärgu võrra kasvavad Saare sõnul nüüd ka üürikulutused. Hoonetekompleksi kolib lisaks sotside peakontorile lähiajal kolm söögikohta.

Aadressil Toompuiestee 16 asuv hoone, mille omanik oli varem Eesti riik, kuulub 2012. aastast Merelootsi Arenduse OÜ-le, mis Riigi Kinnisvara ASi andmetel ostis selle avalikul kirjalikul enampakkumisel hinnaga 595 000 eurot. Maja 1873. aastast pärineva projekti autoriks on arhitekt Rudolf von Knüpffer. Hiljem on projekti järgi ehitatud hoone mõlemasse otsa tehtud juurdeehitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles