Maailma parim austriavaja

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avab 30 austrit vähem kui kolme minutiga: kaitsekindad ja väikese teraga austrinuga käes, on 
Anti Lepik äsja austrikarbi avanud ja valmis selle merelist maitset nautima.
Avab 30 austrit vähem kui kolme minutiga: kaitsekindad ja väikese teraga austrinuga käes, on Anti Lepik äsja austrikarbi avanud ja valmis selle merelist maitset nautima. Foto: Jaanus Lensment

«Kui auster lõhnab värske merevee järele, kõlbab see ka süüa,» õpetab äsja Iirimaal austrite ja mereandide festivalil maailma parima austriavaja tiitli võitnud Tallinki peakokk Anti Lepik aabitsatõe neile, kel austritega veel kogemusi pole.

Lõhn on oluline märk sellest, kas auster on riknenud või mitte.

«Kui juba poes imbub austrikarbist ninna kalahaisu või tunnete ebameeldivat lõhna pärast karbi avamist, jätke see ostmata ja söömata,» soovitab läinud nädalal Iirimaalt Galwayst austriavamise maailmameistrivõistlustelt võiduga koju tulnud Anti Lepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles