Eesti-Vene kontrolljoone korrastamiseks loodi töörühm

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piir.
Eesti piir. Foto: Marko Saarm

Siseminister Hanno Pevkur moodustas töörühma Eesti-Vene ajutise kontrolljoone korrastamiseks. 

Töörühma ülesanne on teha ettevalmistused ajutise kontrolljoone maastikul tähistamiseks. Samuti valmistab töörühm ette projekteerimiseks ja väljaehitamiseks vajalikud kaardimaterjalid ning peab lahendama sellega seotud maaküsimused. Töörühma tegevuseks on ka vajalike õigusaktide muudatusettepanekud, rajatiste tehnilise kirjelduse väljatöötamine ning muude seonduvate küsimuste lahendamine.

Töörühmal on õigus töörühma töösse kaasata nõuandjatena teisi ametnikke, töötajaid ja eksperte.

Töörühma kuuluvad lisaks siseministeeriumi esindajatele veel riigikantselei, välisministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, keskkonnaministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti, Riigimetsa Majandamise Keskuse ja maa-ameti esindajad. Töörühma juhib siseministeeriumi kantsler Leif Kalev.

Piiriteemade paremaks koordineerimiseks ning muutunud julgeolekuolukorrale vastavalt piirivalvepoliitika kujundamiseks muutis siseministeerium oma struktuuri. Senine migratsiooni- ja piirivalvepoliitika osakond jagati kaheks – kodakondsus- ja rändepoliitika osakonnaks ning piirivalvepoliitika osakonnaks.

Piirivalvepoliitika osakonna juhataja ametikohale korraldab siseministeerium avaliku konkursi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles