Abilinnapea Taavi Aas ei poolda halduskogudele vetoõiguse andmist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ei toeta Isamaa ja Res Publica Liidu ettepanekut anda linnaosade halduskogudele vetoõigus uusi maju ette nägevate planeeringute osas. 


Linnaplaneerimise eest vastutav Aas ütles postimees.ee´le, et Tallinna linn arvestab ka praegu halduskogude seisukohtadega.

«Praegu otsustavad majade planeeringu arhitektuuri spetsialistid kuid kõik projektid kooskõlastatakse ka halduskoguga. Kui mõni planeering saab halduskogult negatiivse hinnangu, võtab linn seda kindlasti arvesse,» rääkis keskerakondlane Aas.

Abilinnapea arvates praegune süsteem toimib ja arvab, et halduskogude nõue otsustvõimu suurendada ei ole sünnis kuna võimu suurenedes peaks kasvama ka vastutus, millest halduskogu seisukohti arvestades aga rääkida ei saa.

«Objektide keelamine on üks asi aga kes maksab kinni kahjuteod. Halduskogud seda ju ei tee. Kahju maksab kinni linn,» seletas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles