Mälestus sõjamehest püsib jätkuvalt au sees

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julius Kuperjanovi sünniaastapäeva tähistamisel Kuuste koolis said lapsed teada, missugune varustus on praegu kaitseväes kasutusel.
Julius Kuperjanovi sünniaastapäeva tähistamisel Kuuste koolis said lapsed teada, missugune varustus on praegu kaitseväes kasutusel. Foto: Kristjan Teedema

Kambja kiriku pühalikku vaikust lõikavad orelihelid, inimesed tõusevad riiete sahinal püsti. Rahuliku sammuga liigub koguduse õpetaja Andres Mõttus kõigist mööda ja jõuab altari ette.

«Tere tulemast Kambja kirikusse, Julius Kuperjanovi sünniaastale pühendatud mälestushetkele,» tervitab ta kohaletulnuid. Jälle kaiguvad üle kiriku orelihelid. Koguduse õpetaja asub rääkima, miks Julius Kuperjanov on eestlastele mälestusväärne isik ning millist rolli mängib ta Kambja ajaloos.

Julius Kuperjanov elas 1904. aastast Kambjas ja õppis Vana-Kuuste Sipe ministeeriumikoolis. Ta astus 1910. aastal Tartu õpetajate seminari. Pärast õpinguid oli ta Kambja koolis õpetaja, kuid sai seal olla vähem kui pool aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles