Barcelona kohtunikku süüdistatakse riigitruudusetuses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Barcelona ülemkohtu kohtunik Santiago Vidal saab täna teada, kas Hispaania justiitsvõimu nõukogu distsiplinaarkomisjon karistab teda selle eest, et ta vabast ajast Kataloonia põhiseadust koostas.

Neljapäeval soovitas komisjonis teiste kohtunike töö uurimise eest vastutav Antonio Jesús Fonseca-Herrero, et Vidali töö­volitused tuleb ajutiselt peatada, sest ta on olnud truudusetu Hispaania põhiseadusele ja pole palunud hinnangut, kas Kataloonia põhiseadusega tegelemine tema põhitööga sobib.

Vidal kaitses end väitega, et Kataloonia põhiseadus ei seganud põhitööd ja ta tegeles sellega vabast ajast. Põhiseaduse mustandi kohta teatas Vidal, et siin on CGPJ hiljaks jäänud – konstitutsiooni esialgne variant valmis juba nädal tagasi. Peale tema osales selle koostamisel veel kümme kohtunikku, Kataloonia parlamendi liikmeid ja kodanikuühiskonna esindajaid. Avalikkusele plaanitakse seda tutvustada tuleva aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles