Võit käes, tulevik ikka selgusetu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timmu Kõrge ja Erki Pints Saaremaa kiviaedade vahel võidu poole kihutamas.
Timmu Kõrge ja Erki Pints Saaremaa kiviaedade vahel võidu poole kihutamas. Foto: Sander Ilvest

Pärast kaks ja pool kuud kestnud võistluspausi rajale naasnud ja koduse Saaremaa ralli võitnud Timmu Kõrge oli laupäeva õhtul Kuressaare kesklinnas poodiumile sõitmist oodates üliõnnelik. Pole ka ime, saarlasele on Saaremaa ralli võit üks karjääri olulisemaid hetki – ehk nagu 26-aastane mees ise tunnistas, selle nimel on ta elanud 20 aastat.

Napilt tund varem elas ta aga koos kaardilugeja Erki Pintsiga üle verd tarretama paneva hetke. Viimasel kiiruskatsel tegi Kõrge juhitav auto täiel kiirusel pirueti – roolis istunud mehe peast jõudsid sellel hetkel läbi käia mitmed mõtted, kuid instinktiivselt tegutsedes leidis ta end olukorrast, kus auto peatus, nina õiges sõidusuunas, mootor töötamas ja esimene käik sees. Gaas põhja, uus käik sisse ja edasi!

Finišisse jõudes ahmis Kõrge õhku ja oli sisuliselt sõnatu. Isegi tund hiljem juhtunust rääkides olid tema silmad suured – ilmselt jooksid läbielatud hetked uuesti silme eest. «Sain vist viimasest kiiruskatsest neerukahjustuse – see oli nii kole koht,» õhkas ta. «Aga õnneks oleme nüüd siin ja kõik on hästi. Tunnen, et olen endast kõik välja võtnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles