Piirivalve ei lubanud Venemaa endist ministrit Eestisse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piirivalve ei lubanud pühapäeval Tallinna lennujaamas riiki siseneda Venemaa endisel rahvusküsimuste ministril, akadeemik Valeri Tiškovil, kellele siseministeerium on kehtestanud sissesõidukeelu. 72-aastane Tiškov pidi eile esinema meediaklubi Impressum korraldatud üritusel ettekandega «Rahvussuhted ja konfliktid poliitikapeeglis».

Politsei teatel ei lubanud ametnikud Tiškovi riiki, kuna siseministeerium oli talle eelmisel aastal kehtestanud viieaastase sissesõidukeelu. Vastavalt tavale riik sissesõidukeelu kehtestamist üldjuhul ei kommenteeri.

Europarlamendi keskerakondlasest saadiku Yana Toomi sõnul peaks Tiškov nõudma kohtu kaudu selle keelu tühistamist. Ta lisas, et alles hiljuti langes Tiškov Venemaal oma liiga läänelike vaadete pärast natsionaalaktivistide tagakiusamise ohvriks ning nüüd sattus ta väidetavalt liiga Kremli-meelsete vaadete tõttu Eesti võimude ebasoosingusse. «See olukord oleks naljakas, kui minul kui Eesti saadikul Euroopa Parlamendis poleks tekkinud olukorra pärast nii häbi,» lausus Toom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles