Teaduste akadeemia valib Ustavi ja Soomere vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks järjestikust viieaastast tsüklit Eesti Teaduste Akadeemiat juhtinud akadeemik Ri­chard Villemsi ametiaeg saab läbi ning homme valib akadeemia üldkogu uue presidendi. Kandidaatideks on esitatud biomeditsiinitehnoloogia professor, praegune akadeemia asepresident Mart Ustav ning merefüüsik, Tallinna Tehnikaülikooli küberneetika instituudi lainetuse dünaamika labori juhataja Tarmo Soomere.

Teaduste akadeemia liige, riigikogusse kuuluv Ene Ergma leiab, et akadeemia presidendi kohale on kaks väga head kandidaati, kuid nendib, et tema valik on Mart Ustav. Ergma põhjendas oma eelistust sellega, et Ustavi näol on tegemist mitmekülgse inimesega, kes on sisuliselt nullist üles ehitanud muuhulgas Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi.

Ka geoloog, juba üle 30 aasta akadeemia ridadesse kuulunud Anto Raukas peab mõlemat kandidaati väärikaks, kuid pole oma valikut veel langetanud ning lubab hääletada selle poolt, kellel on parem plaan akadeemia autoriteedi suurendamiseks ühiskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles