Maatüki müük võib osutuda julgeolekuriskiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erru läinud brigaadikindrali Lauri Kiianlinna rääkis Iltalehtile, et  kruntide ja objektide müümine toob kaasa julgeolekuriski, mistõttu tuleb juba sõlmitud tehingute jälgimist täpsustada.

Vene militaarpoliitikat tundva Kiianlinna arvates pole Soomes Vene kodanike kinnisvaraostudesse piisavalt tõsiselt suhtutud. «Tehingutes võib olla julgeolekuoht. Ka see variant tuleb arvesse võtta,» ütles Kiianlinna.

Erusõjaväelase sõnul on võimalik, et maatükke on hangitud ja hangitakse tugibaasiks hilisemat kasutust silmas pidades. «Võimalike kriiside esimeses etapis pakuvad rünnaku mõttes enim huvi just sõjaliselt, ühiskondlikult ja majanduslikult olulised infovõrgustikud. Kui soovitud tulemust nende kaudu ei saavutata, võib jätkata võimsamate meetme kaudu. Siis on kasu riigis juba varem hangitud aladest ja infrastruktuurist. Logistika-, maanteede, raudteede ja meretranspordisüsteemi haldamine annab kindla eelise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles