Juske: Kultuurikatla Aed peab jääma linlastele avatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval avati peale ideelist ja füüsilist värskendust kultuurkatla aiakohviku Kanala köök.
Teisipäeval avati peale ideelist ja füüsilist värskendust kultuurkatla aiakohviku Kanala köök. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna sotsiaaldemokraadid taunivad linnavalitsuse plaani kehtestada praegusel kujul Kalarannas asuva Kultuurikatla Aia alale uus detailplaneering, millega muutub võimalikuks krundile kuni viiekordse büroohoone rajamine.

«Tegemist on lubamatu tegevusega linnavalitsuse poolt,» sõnas Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimees Jaak Juske. «Kultuurikatla Aed on pealinlaste seas populaarne kogukonnaaed, mis pakub hulgaliselt võimalusi vabaaja veetmiseks ning kultuuri nautimiseks. Katla Aed peab jääma linlaste kasutusse ja avatuks. Linnavõim ei tohi unustada ka Eesti kaasaegse kunsti muuseumi ja võta neilt võimalust kasutada praegusi ruume ning planeerida võimalikku muuseumi juurdeehitust.»

«Linnavalitsuse võimalikud põhjendused kõnealuse maatüki müümiseks, leidmaks lisarahastust naabruses asuva Kultuurikatla väljaehitamiseks, ei ole õigustatud. Kindlasti ei saa lisarahastus tulla teiste ning hästitoimivate kultuuriobjektide väljasuretamise arvelt,» rõhutas Jaak Juske.

«Kultuurikatelt ja Katla Aeda tuleb vaadata ja arendada ühtse tervikuna, muutes see Tallinna üheks olulisemaks kultuurikeskuseks,» sõnas Juske.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles