Lodjaselts äratab Vanemuise ellu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lodjaseltsi juht Priit Jagomägi nimetab Ropka sadamas seisvat laeva lihvimata teemandiks. «Paar päeva liivapritsiga ja see näeb hoopis ilusam välja,» sõnas ta.
Lodjaseltsi juht Priit Jagomägi nimetab Ropka sadamas seisvat laeva lihvimata teemandiks. «Paar päeva liivapritsiga ja see näeb hoopis ilusam välja,» sõnas ta. Foto: Margus Ansu

Tartu lodjaselts plaanib aastaid Ropka sadamas roostetanud vana reisilaeva Vanemuine korda teha ning kujundada sellest Emajõel seilava ujuva õppeklassi.

Lodjaseltsi eestvedaja Priit Ja­go­mäe sõnul ostsid nad laeva majandusraskustesse sattunud ärimehe Rein Kilgi firmalt tänavu suvel. «Oli reaalne oht, et see laev läheb vanarauaks. Siis mõtlesimegi, et kuna sellist laeva uuesti sisevetele saada on väga kallis, tuleks ta ära päästa,» rääkis Jagomägi.

Seltsi esialgne idee on teha Vanemuisest ujuv õppeklass. «Värvime seest ja väljast üle ning paneme klaasid ette. Siis saab seda kasutada ujuva õppeklassina ning vajaduse korral ühest kohast teise liigutada. Saaks teha koolitusi või näiteks ööbimisega mitmepäevaseid üritusi,» selgitas Jagomägi oma plaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles