Priit Pullerits: vähemus tungib enamuse maale

Priit Pullerits
, Arteri vanem­toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: SCANPIX

Ja juba tungibki häälekas, hästi rahastatud vähemus rahulikult isekeskis nohistava enamuse mängumaale oma tahtmist peale suruma ja oma reegleid kehtestama.

Just selline tunne tekkis, kui kuulsin ideest, mis nädala algul jahmatas Tartu spordielu telgitaguste tundjaid ning mis eile jõudis Tartu Postimehe vahendusel ka rahva ette. Nimelt on Iirimaa golfiväljakute disainer Jeff Howes saanud valmis plaani, mille alusel tahavad mõned ettevõtlikud eesti mehed rajada Tartu põhjaserva dendroparki üheksa rajaga golfikeskuse.

Ent tõepoolest – miks ka mitte? Mis võiks olla kellelgi selle vastu, kui kuskilt tulevad jõukal järjel härrased mitme miljoni euroga, et luua tartlaste ühte meelisspordipiirkonda, mis endise Eesti suusakoondislase ja sealkandis harrastajaid juhendava Vahur Teppani sõnul on soine pommiauk, kauni muru ja korralike teede, autoparkla ja klubihoonega spordikeskus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles