Hirvesarvedega kuningad sööbivad mällu

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey Foto: AP / Scanpix

Eesti Televisiooni teisele kanalile on pealkirja «Sünge juhtum» taha end peitnud üks viimaste aastate säravamaid televisioonipärleid. Ka originaalpealkiri «True Detective» on teadlikult ebamäärane, vihjates rohkem pehmekaanelistele kriminaalromaanidele ja nendega sarnastele kiirsarjadele kui oma tegelikule sisule.

Siiski, nagu enamasti needsamad romaanid ja sarjad, algab ka «Sünge juhtum» leitud laibaga: noore naise laip leitakse viljapõllult, tema kehal on kummaline sümbol ja peas hirvesarvedest kroon. Pilt, mis kirjeldades ehk tobe, nähtuna aga vajutab end sulle pähe, et mõnel süngel ööl unenägudesse imbuda.

See on aga alles esimese osa algus ja esimene päris mitmest häirivast ja meeldejäävast pildist, mida «Sünge juhtum» pakub. Ning sõna «pilt» ei seisa siin mitte parema sünonüümi puudumisel – «Sünge juhtumi» võiks võtta kaader kaadri haaval juppideks ning igaüks neist püsiks kindla ja mõjuvana ka liikumatu ja üksikuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles