Medvedev: eestlased ei pea kartma Nõukogude Liidu taastamist

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: TASS / Scanpix

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ütles eile ameerika telekanalis CNBC eetris olnud intervjuus, et eestlastel ei tasu karta, nagu tahaks Venemaa taastada Nõukogude Liitu.

Vastates ajakirjaniku küsimusele, kas Eesti valitsusel on põhjust karta, et president Putin ja peaminister Medvedev tulevad mingil hetkel kaitsma kohalikke venelasi, ütles Venemaa peaminister, et on võimatu taastada seda, mis on juba kadunud.

«Maailm on muutunud ja Nõukogude Liitu ei ole enam. On olemas Venemaa Föderatsioon, kes juhindub oma rahva vastuvõetud põhiseadusest. See põhiseadus kuulutab samu väärtusi, mis on omased suuremale osale inimkonnast, nimelt inimõiguste prioriteet, demokraatia, eraomandi kaitse, riigi orienteerumine turumajandusele ja nii edasi, need on universaalsed väärtused. Seetõttu ei soovi keegi tagasi minna, teed minevikku ei eksisteeri,» lausus Medvedev.

CNBC ajakirjanik küsis, kas Medvedevi vastusest võib välja lugeda, et eestlased võivad olla rahulikud?

Venemaa peaministri sõnul tundub talle, et osas riikides kasutatakse Vene ohtu poliitilise eliidi konsolideerimiseks.

«Mulle tundub, et mõnes riigis, sealhulgas väikestes, on see teema kahjuks vahend eliidi konsolideerimiseks. Venelased tulevad, see tähendab, et me võime konsolideeruda, see tähendab, et me saame selle teesi najal valimistel parlamenti. Kui see neile nii meeldib, siis palun, andke minna ja lõbutsege,» lausus Medvedev.

Medvedevi intervjuus telekanalile CNBC algab Eestit puudutav osa 33. minutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles