Helga Nõu: tõde peitub kirjanduses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Kirjanik Helga Nõu (pildil), kes sündis 22. septembril 1934 Tartus, kohtus eile Tartu linnaraamatukogu saalis lugejatega. Laste- ja noorteosakonna juhataja Ädu Neemre juhtimisel kulgenud lõunatundi aitasid 80-aastase kirjaniku loomingust koostatud lugemisteatri etendusega sisustada Raatuse kooli ning Tamme ja Miina Härma gümnaasiumi noored.

Juubilar kuulas õpilasi esireas koos abikaasa Enn Nõuga, kes on arstiteadlane ja samuti kirjanik. Vahevestluses Ädu Neemrega tunnistas juubilar, et tema kirjanduslikud iidolid on Astrid Lindgren ja Pipi Pikksukk. Muu hulgas ütles ta, et kooliraamatute faktid on küll õiged, aga tõde tasub otsida ikkagi kirjandusest.

Kirjanik ja õpetaja Helga Nõu (aastani 1957 Raukas) on 1950. aastatest avaldanud lühiproosat, luulet, arvustusi, artikleid ja joonistusi pagulaseesti perioodikas ja koguteostes. Esikromaan «Kass sööb rohtu» ilmus 1965 Lundis. Nüüdseks on ta avaldanud kümme romaani, ühe novellikogu ning viis raamatut lastele ja noortele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles