Uus ja vana Jimi Tenor

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nemad ongi lauluga house. Jimi Tenor ja Nicole Willis ehk Cola & Jimmu.
Nemad ongi lauluga house. Jimi Tenor ja Nicole Willis ehk Cola & Jimmu. Foto: Jimi Tenor

«This space-voodoo, that i can shake,» laulab mu kõrvaklappides Jimi Tenor. Teda võib pidada kultusmuusikuks. Halb sõna, aga paremat pole. 90ndatel muud juttu ei kuulnudki kui Jimi Tenor ja Jimi Tenor.

See oli ka aeg, mil plaadifirma Warp üritas teha temast plaadifirma superstaari, sellist techno-kabaree artisti. Jimi Tenor sellise asjaga ei leppinud, vaid tegi hoopis koos 55-pealise Lodzi Suure Teatri orkestriga Poolas nüüdismuusikana kõlava orkestraalse soul-funk-oopuse «Out of Nowhere», mis läks plaadifirmale rohkem maksma, kui neile meeldis. Siinkirjutaja arvates on see üks parimaid plaate, mis eales tehtud.

Homme esineb Tenor koos oma abikaasa Nicole Willisega nime all Cola and Jimmu Mutant Discol. Mitte alati ei saa intervjueerida iidoleid. Seekord sain. Kell on 9.30 hommikul, mil võtan Soome kõne. Jimi Tenor räägib mõnusalt veniva ja laisa häälega. Juhul kui olete kuulnud rääkimas house-muusika maestrot Moodymanni, siis midagi sellist. Jimi Tenor ütleb: yeeeea!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles