Finantsjuht: Tallinna müügimaks laekub plaanipäraselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügimaks Tallinna poodidest laekub plaanipäraselt.
Müügimaks Tallinna poodidest laekub plaanipäraselt. Foto: Raigo Pajula

Tallinna finantsdirektori Katrin Kendra sõnul loodab pealinn tänavu aasta lõpuks müügimaksust eelarvesse korjata 75 miljonit krooni ning sellest lähtuvalt on juunis ja juulis kokku laekunud ligi 20 miljonit täiesti plaanipärane näitaja.

Kendra selgitas, et linna rahakäibe plaanis seisab müügimaksu real küll summa 150 miljonit, kuid selle all mõeldakse tänavust tekkepõhist tulu. Kuna viimase kvartali müügimaksu tasumiseks on aga aega veel terve jaanuar 2011, siis loodabki Tallinn 150 miljonist puudu jääva raha kätte saada uue aasta esimese kuu lõpuks.

«Võin küll öelda, et müügimaksu laekumised on läinud päris prognoosipäraselt,» rõhutas Kendra.

Samas lisas ta, et raskusi on tõesti nii tänavate sulgemise maksu kui reklaamimaksu laekumistega, sest teede- ja tänavate ehitus- ja remondimahud on tänavu kõvasti kukkunud ning ka reklaami näeb linnas endisest oluliselt vähem.

«Parkimistasu osas üritati erinevaid meetmeid rakendada, aga ju nende edukus ei ole nii kiiresti avaldunud,» mainis Kendra. «Aga täpsemalt saab nendele asjadele otsa vaadata sügise hakul, septembris või oktoobris.»

Paadimaksu laekumisi kommenteerides ütles Tallinna finantsjuht, et tänavuseks loodetud 10 miljonit krooni tõenäoliselt kokku ei tule.

«Nagu me kõik ajakirjanduse vahendusel oleme lugenud, käivad ju siiani vaidlused, kas ja kes milliseid andmeid kellele esitama peavad,» rõhutas Kendra. «Kohalike maksude seadust ei ole siiani nüüdisajastatud ning vajalike andmete kogumine ei ole tagatud. Tõenäoliselt tuleb paraku nentida, et see tulu (paadimaks toim.) vaevalt plaanitud koguses laekub.»

31. juuli seisuga oli Tallinna eelarvesse riiklikke makse laekunud 59,8 protsenti ehk 2,14 miljardit krooni. Kohalike maksude laekumine jäi aga vaid 28,6 protsendi tasemele. See tähendab, et plaanitud ligi 300 miljonist kroonist on laekunud peaaegu 85 miljonit.

Kõige hullemas seisus on paadimaks, millest on seitsme kuuga linnaeelarvesse jõudnud vaid 0,7 protsenti aastaks kavandatud 10 miljonist ehk 68 000 krooni. Samasugune seis oli ka juuni lõpus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles