Sotside suurimad kulutajad on Kreitzberg ja Kõva

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigikogu sotisaaldemokraatide fraktsiooni kümnest liikmest neli on sel aastal vähemalt mõnel kuul palunud hüvitada sendipealt kuluhüvitisteks ette nähtud summa.


Jüri Tamme juulikuu sõidud on nõudnud kütust kuluhüvitisena 2315 krooni eest, kütust on lasknud ta hüvitada sel aastal kolmel viimasel kuul, aasta esimesed kuud on ta selleta läbi ajanud. Tamm on aprillis, mais ja juunis olnud täpne ja kulutanud sendipealt ära kuluhüvitiseks ette nähtud 4903 krooni ja 60 senti.

Täpselt on sente lugenud ka Kalvi Kõva – seda märtsis, mais juunis ja juulis. Näiteks on tema kütuse kuluhüvitis 4782.10 ja muud sõidukulud 121.50.

Samuti on väga täpne sendilugeja Peeter Kretzberg, kes on sel aastal alati palunud hüvitada täpselt nii palju, kui ette on nähtud. Temal kulub lõviosa sõiduki üürile, juulis palus ta hüvitada 4760.91 krooni.

Ka Sven Mikser on palunud veebruaris, märtsis, aprillis ja mais hüvitist nii palju, kui võimalik, ent juunis ja juulis on hüvitamispalved langenud alla tuhande kroonini.

Fraktsiooni esimees Eiki Nestor pole kuluhüvitisena sel aastal varem oma kütusekulu lasknud kinni maksta, kuid juulikuus lasi ta paaki kütust 3509 krooni eest. Selle eest on tal varem olnud muid sõidukulusid tuhandete kroonide eest, kuid juulis puuduvad omakorda need kulud.

Oma aasta suurima kütusekulu laseb juuli eest hüvitada ka Hannes Rumm – temal läks 3039 krooni, varem on igakuised kulunud keskmiselt paar tuhat krooni kuus.

Kevadsuvised suured kütusearved on sotsidest veel ka Kalev Kotkal, kelle sõitudele kuluv kütus nõuab viimastel kuudel hüvitamist keskeltläbi 4500 krooni eest.

Mark Soosaar on juulis aga palunud hüvitada vaid 100 krooni sõidukulusid.

Kuivõrd üheks kuuks ettenähtud kuluhüvitis kandub kasutamata jäämisel edasi järgmisesse perioodi on sotsidest aasta lõpuks kõige suurem summa veel kulutada Kalev Kotkal – 14 620 krooni. Ülejääki ei ole Peeter Kreitzbergil ja Kalvi Kõval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles