Tallinn võib hakata Russalka juures merd täitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee erikasutusluba annab võimaluse nihutada Russalka juures promenaadi praeguse mere kohale.
Vee erikasutusluba annab võimaluse nihutada Russalka juures promenaadi praeguse mere kohale. Foto: Peeter Langovits

Keskkonnaministeerium väljastas Tallinna kommunaalametile vee erikasutusloa, mis on eeldus Põhjaväila ja rannapromenaadi ehituseks Russalka juures.

Tallinna kommunaalamet taotles vee erikasutusluba, et oleks võimalik Russalka juurde ehitada kaldakindlustus ning täita merd kuni 43 000 kuupmeetri mahus rannapromenaadi rajamiseks.

Merd on vaja täita selleks, et tagada senisest parem ühendus kesklinna sadamate ning Pärnu ja Narva maantee vehel. Olemasoleva projekti järgi rajatakse kaldakindlustus umbes 55 meetri kaugusele olemasolevast rannajoonest. Vee sügavus on seal poolteist meetrit.

Kaldakindlustuse pikkuseks kujuneb 680 meetrit, millest 170 meetri pikkune osa asub masimaal ning 520 meetrit kulgeb meres. Kogu ehitusalune pind on umbes 20 000 ruutmeetrit.

Enne kaldakindlustuse ehitamist rajatakse ajutine kaitsemüür, millega suletud ala pumbatakse veest tühjaks. Kaitsemüür eemaldatakse merest pärast ehitustööde lõppu. Kaldakindlustuse maapoolne osa täidetakse pinnasega ning sellele rajatakse promenaad jalakäijatele ning kergliiklusele.

Keskkonnamõjude hindamise tulemusel selgus, et mere täitmisega ei teki arvestatavat kahju loodusele. Tööde lähiümbruses saab küll mõjutatud mere põhjaelustik, kuid see taastub paari aastaga.

Kavandatav kaldakindlustus ei halvenda vee kvaliteeti, kuna täitepinnaseks kasutatakse looduslikke materjale., mis ei sisalda veekeskkonnale ohtlikke kemikaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles