Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Eesti muinasusundis on tuntud sellised tegelased nagu «pika piitsa poisid». Need olid poisid, kelle vallasemad olid vastsündinutena salaja metsa viinud ja kes olid seal üles kasvanud. Mis oli nende ülesandeks «pika piitsa poistena»?

2. Kes oli see aastatel 1892–1902 Tartu ülikoolis mineraloogiaprofessorina töötanud ning 1893–1899 ka füüsika-matemaatikateaduskonna dekaanina ametis olnud teadlane? Tema nime kannavad neem ja järv Taimõri poolsaarel, mägi Bolševiku saarel Severnaja Zemlja saarestikus, mäekuru ja vulkaan Kuriili saartel, kalju Kara-Dagi mäemassiivis, aga ka mineraal ja molluskiliik.

3. New Yorgis asuvas Billie Jean Kingi nime kandvas USA Tenniseassotsiatsiooni Rahvuslikus Tennisekeskuses asub ka maailma suurim spetsiaalne tennisestaadion. Kannab see Arthur Ashe’i nime ja on ühtlasi US Openi peaväljakuks. Kelle nime kannab hiiglasliku tennisekeskuse suuruselt järgmine mänguareen?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles