Tarragonas tehti ka Richard Wagnerist roomlane

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarragonas näeb korraga väga erinevate sajandite ajalugu: amfiteatri varemete keskel on omakorda basiilika varemed.
Tarragonas näeb korraga väga erinevate sajandite ajalugu: amfiteatri varemete keskel on omakorda basiilika varemed. Foto: Evelyn Kaldoja

Sellest, et rong hakkab jõudma Kataloonia südamest Barcelonast umbes tunnipikkuse teekonna jagu lõunasse jäävasse Tarragonasse, annavad märku suurejoonelised amfiteatri varemed. Kui rong päris nende kõrvale jõuab, on aeg valmistuda väljumiseks.

Jaamast edasi südalinna pääsemiseks on valida järsu ja väga järsu tee vahel. Esimene neist kannab nime Zig-Zag ja kujutab endast siksakiga ülesmäge kulgevat tänavat – tungivalt soovitatav variant neile, kel ratastool, lapsevanker või lihtsalt raskem ratastega kohver.

Kui sportlik vorm lubab, võib alustada ka spurti õkva üles kulgevast trepist – pärale jõudes võite otsustada, kas teie füüsiline seisund vastas teie ootustele. Treppe Tarragonas igatahes jagub. Enamasti on ronija vaevatasuks aiva ilusamaks muutuv vaade Vana-Rooma varemetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles