Nädala plaat: Winny Puhh kui pada

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winny Puhh
Winny Puhh Foto: SCANPIX

Winny Puhh

«Kes küsib?»

(Clockwork Records)

Hinne 4

Kunagi oli televisioonis selline võrratu saade nagu «Kokk tuleb külla». Kokk oli siis Jan Uuspõld ja ta tuli külla. Astus tuntud inimesele koju sisse, uuris, mis tal külmkapis võtta on, ja valmistas leitud kraamist siis roa.

Umbes samasuguse sürrealistliku leidlikkusega toimetab ka originaalis Põlvamaalt pärit Winny Puhh. Nad tulevad sulle külla, vaatavad, mis sul kapis on, ja keeravad sellest midagi kokku. Vahepeal saab ilmselt ka nalja, midagi lõhutakse ära, midagi kukub maha, aga toit saab põhimõtteliselt maitsev. Maitsvam, kui oleks lootnud. Nende neljas plaat «Kes küsib?» segab ühte patta kokku metal’it, hardcore’i, country’t, hardstyle’i, spoken word’i jne ja teeb seda ikka groteskselt ning mõõdutundetult. Samasugusel viisil toimetanutest võiks näiteks tuua USA bändi Butthole Surfers, kes ahmis sisse Ameerika meediageenilise alateadvuse ja oksendas selle välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles