Maailmarändur ja teletegija Heidi Hanso vahetas linnaelu geralddurrelliku loomamaailma vastu

Ene Kallas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Hanso
Heidi Hanso Foto: ENE KALLAS

Paari aasta eest Ida-Saaremaale Orissaare lähedale ehk tagasi maale elama kolinud 30-aastast Heidi Hansot võib vabalt nimetada Seene-Heidiks, aga ka Õuna-Heidiks. Eelkõige on aga Heidi päris iseenda Heidi, kes elab maises paradiisis nii mitmeski mõttes.

Mis mõnele näib määratu ja tohutu vägitükina – võtta oma saatusel sarvist ning juhtida seda hoole ja armastusega suunas, mis tundub eriti maalähedase eluviisina –, on teisele loomulik ja loogiline eksisteerimisviis. Pea ainuvõimalik.

Veel enne, kui jõudsin Heidile külla, leppisime me kokku, et kui räägime Heidist, siis räägime ka tema elukaaslasest Ristost. Risto on Heidi jaoks nii oluline ja tähtis, et ta on kogu aeg tuntav ning kohal. Omal vaikival moel. Tõnu talu, kus Heidi ja Risto elavad, on Risto kodutalu. Segasummasuvila, nagu Heidi ütleb. Saab ka teisiti öelda – neil ei ole ema kunagi kodus.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles