Suurim ravimtaimetootja Energia talu loob tervikliku taimemaailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monardat kasutatakse organismi üldise tugevdajana. Monarda tee on pererahva üks lemmikutest, sest see on vürtsikas ja ilusat värvi.
Monardat kasutatakse organismi üldise tugevdajana. Monarda tee on pererahva üks lemmikutest, sest see on vürtsikas ja ilusat värvi. Foto: Maarja Otsa

Viljandimaal Suure-Jaani lähedal Vihi külas asuv Eesti suurim ja taasiseseisvumisaja üks vanemaid maheravimtaimetalusid – Energia talu – on võtnud suuna mitte üksnes ravimtaimede kasvatamisele, vaid ka tervikliku taimemaailma loomisele, pakkudes lisaks ekskursioone taimeaeda ning spaamõnusid ravimtaimedega.

Nii torkabki vaat et enne ravimtaimepõlde Energia talu õuel silma hoopis kõrge vaatetorn, Jaapani teemaja ning puidust seminari- ja spaamaja. Need on kõik viimaste aastate investeeringud, mis Energia talu on teinud Euroopa Liidu toetuste abil.

Energia talu eristubki ennekõike oma terviklikkuse poolest – siin saab taimepõldude vahel ringi jalutades ammutada pererahva selgituste põhjal uusi teadmisi taimemaailmast ja neid sõna otseses mõttes ka kohe enda nahal järele proovida. «Sellist kohta Eestis teist ei ole, kus lubatakse taimi saunas kasutada, nii nagu meie seda pakume,» rääkis talu perenaine Tiiu Siim ja lisas, et nende ökospaas jäävad trikood ja ujumispüksid terveks, sest kloori asemel kasutatakse taimeekstrakte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles