Sõrulasi jahmatavad hiiglaslikud mobiiliarved

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrve tuletorn.
Sõrve tuletorn. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Sõrve poolsaarel elavaid inimesi on juba mõnda aega kummitanud liigsuured mobiiliarved, mida inimesed enese teadmata endale tekitanud on.

Hiiglaslike summadega üllatusarved on tingitud sellest, et inimesed räägivad enda arvates Eesti mobiilivõrgus, kuid tegelikult on telefon automaatse võrguvaliku tõttu vahepeal Läti võrku üle läinud, kirjutas Saarte Hääl.

«Ükskõik mis operaator sul on, mured on ikka samad – kas pole üldse levi või tuleb sisse Läti levi,» rääkis Sõrvel Vintri külas elav Viljer Lõbus.

Mees ise on juba kursis sellega, et soovimatult suurte arvete vältimiseks tuleb võrk käsiotsinguga valida, kuid arvab, et kui Sõrve sattunud inimene sellest võimalusest ei tea, on tema üllatus järgmisel kuul arvet saades tõenäoliselt suur – näiteks juhtus nii tema naabriperel.

«Huvitav on see, et Läti jaamad on ju kaugel ja sealt ulatub levi siiani, Vintri mast aga paistab ning levi pole,» arutles Lõbus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles