Tuline tants tõmbab lastel suu kõrvuni

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudio Arte Flamenco tantsuõpetaja Maria Rääk tutvustab 23-le Tartu tüdrukule üht maailma raskeimat tantsustiili flamenkot. Õpetaja sõnul on lausa ime, et 45 minuti jooksul on üldse võimalik flamenkotantsust midagi õppida.
Stuudio Arte Flamenco tantsuõpetaja Maria Rääk tutvustab 23-le Tartu tüdrukule üht maailma raskeimat tantsustiili flamenkot. Õpetaja sõnul on lausa ime, et 45 minuti jooksul on üldse võimalik flamenkotantsust midagi õppida. Foto: Kristjan Teedema

Kui süsimustade kiharatega koreograaf Maria Rääk laseb kuuldavale oma flamenkokingade rütmikad helid, vajuvad Vanemuise kontserdimaja suurel laval istuvate tüdrukute suud imestusest ammuli.

Nii mõnigi üritab salamisi järele proovida, kas nende pehmetallalistest saabastest annab samasugust särtsu välja võluda. Esialgu mitte. Aga selleks nad seal laval istuvadki, et saada aimu, kuidas oma kehaga muusikat ja rütme luua.

Need 23 laval istuvat tüdrukut on tulnud osa saama Eesti Kontserdi korraldatavast üritustesarjast «Teeme ise muusikat», kus lastel on võimalik teha tutvust rütmide ja helide maailmaga erinevate kultuuride muusika abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles