Ka Saksa luure kinnitas, et MH17 lasid alla venelased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allatulistatud lennuki tükke näeb Ida-Ukrainas siiani.
Allatulistatud lennuki tükke näeb Ida-Ukrainas siiani. Foto: AFP/SCANPIX

17. juulil Ukraina kohal alla kukkunud ja kõigi 298 pardalolnu elu nõudnud Malaysia Airlinesi Boeing 777 huku põhjustasid Donetski lähistel tegutsenud venemeelsed võitlejad, kes tulistasid lennuki pihta raketi BUK-õhutõrjesüsteemist, vahendas ajakiri Spiegel eile Saksamaa föderaalse luureteenistuse (BND) järeldust.

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud lennuki alla tulistanud Vene võitlejad said BUK-süsteemi enda kätte, kui vallutasid Ukraina sõjaväebaasi, kirjeldab Spiegel BND järeldusi. Seni on nii Kiiev kui lääne press süüdistanud Venemaad Ukraina valitsuse vastu sõdivate Vene üksuste BUKiga varustamises. Moskva omakorda on väitnud, et süüdi oli Ukraina sõjavägi.

Ajakirja andmeil kummutas BND põhjalik uurimine kindlalt venelaste väited, justkui tulistanuks raketi Ukraina sõdurid või lennanuks Malaisia reisilennuki läheduses hävitaja. «Need olid venemeelsed separatistid,» tsiteeris Spiegel BND juhti Gerhard Schindlerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles