Juhtkiri: kuidas teavitada loobumisest?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magdaleena haigla registratuur.
Magdaleena haigla registratuur. Foto: Toomas Huik

Kui patsient jätab kokkulepitud ajaks arsti vastuvõtule ilmumata või ta ei teata oma mittetulemisest vähemalt 24 tundi ette, on haiglatel septembrist õigus nõuda temalt järgmisel korral topeltvisiiditasu (kui visiiditasu on ette nähtud). Mõistetav, et ajal, mil ravijärjekorrad on kohati vägagi pikad, on see puhas raiskamine, kui arst peab tühjas kabinetis niisama passima. Kusjuures haiglajuhtide sõnul moodustab tühjade visiitide osakaal lausa viiendiku, mis teisisõnu tähendab, et arst raiskab kuus neli tööpäeva kabinetis hädalist asjatult oodates.

Muidugi tuleb teiste aega raiskavate hooletute patsientidega midagi ette võtta ja eks põnts rahakoti pihta on see parim mõjutusvahend, ent kuidas saab karistada inimest, kel näiteks ootamatu haiguse tõttu pole võimalik haiglaga ühendust saada või kes hoolimata korduvatest katsetest registratuuri helistada saab vastuseks vaid torust kostva kinnise tooni.

Internetiajastul ei tohiks olla väga keeruline tagada võimalus lasta end kuskil e-keskkonnas järjekorrast välja arvata. Või alustuseks piisaks ka e-maili aadressist, kuhu saaks loobumisteate saata.

Samal teemal:

Arstile mitteilmunud patsienti ähvardab peagi kahekordne visiiditasu 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles