Jüri Pihl : Tallinn peab uppumissurmade ennetamist äärmiselt oluliseks 

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Jüri Pihli väitel on pealinn viimastel aastatel tõhusalt tegelenud veekogudel ohutuse tagamisega ja inimeste riskikäitumise vähendamisega.

«Kõigis suuremates supelrandades toimib kuni sügiseni alaline vetelpääste, avaliku korra tagamisse veekogude ääres on kaasatud munitsipaalpolitsei,» ütles Pihl.

Ta lisas, et Tallinn on  märkimisväärselt panustanud ka Põhja prefektuuri koosseisu kuuluva veepolitsei tegevusse. Linna toetusel on korraldatud operatiivteenistuste koolitusi, mille üheks osaks on olnud ka veeõnnetuste ennetamisega ja nendele reageerimisega seonduv.

Pihl mainis, et veeohutuse tagamisse on kaasatud ka mittetulundusühingud, näiteks Aegna saarel tegeleb avaliku korra ja veeohutuse kindlustamisega MTÜ Tallinna ja Harjumaa Reservpäästerühm.

Abilinnapea tõdes, et paljude teiste kohalike omavalitsuste võimalused veeohutuse probleemiga tõhusalt tegelemiseks on Tallinnaga võrreldes piiratud.

«Praegu tegelevad veeohutusega lisaks omavalitsustele siseministeeriumi haldusalasse kuuluvate päästeameti ning politsei- ja piirivalveameti regionaalsed struktuurid. Paraku ei ole need tegevused osutunud  piisavalt tulemuslikeks,» tõdes Pihl. «Selle traagiliseks mõõdikuks on Eesti jaoks lubamatult suur uppunute arv. Kahetsusväärselt puudub riigis siiani veeõnnetuste ennetamisele ja vähendamisele suunatud ühtne tegevuskava.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles