Strandberg: Trubetsky on alati vasakpoolne olnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits

Täna Keskerakonnaga liitunud muusik Tõnu Trubetsky on pikaaegse Roheliste eestkõneleja Marek Strandbergi hinnangul alati vasakpoolse ilmavaatega olnud.

«Tegu on selgelt vasakpoolse inimesega,» kirjeldas Strandberg Trubetskyt, öeldes, et sellest andsid tunnistust nii tänase parteivahetaja senine elu, tema raamatud kui vestlused temaga.

Strandberg jäi oma sõnul Trubetskyga diskuteerides paljudes olulistes küsimustes eriarvamusele.

Ta meenutas, et muusik osales erakonna valimiskampaaniates ja debattides aktiivselt ja jõuliselt.

«Tõnu muretses ja tõenäoliselt muretseb edaspidigi maailma hea käekäigu pärast. Loodetavasti Keskerakond võimaldab tal seda teha,» rääkis ta.

Strandbergi sõnul on poliitilised valikud iga inimese enda teha. Samuti pole roheline poliitika ega maailmavaade ühtsed.

«Kui inimesed ajavad rohelist asja, siis paraku saab seda ajada erinevat moodi, veidi parempoolsemalt või veidi vasakpoolsemalt,» ütles ta.

Poliitik meenutas, et varemgi on olnud erakonna liikmeid, kelle jaoks Rohelised olid liiga majanduslikud ja pragmaatilised.

«Nad otsivad mingisugust muud väärtust, vasakpoolset ilmapilti. Minu juhituna erakonnal ei olnud vasakpoolset ilmapilti,» märkis Strandberg.

«Meie erakonnas on väga palju inimesi, kelle ilmapilt on majanduslik ja ratsionaalne, kes näevad, et just õigesti suunatud majandus ja tehnoloogiad on see, mis võimaldavad inimkonnal toime tulla ilmamuutuste, nälja ja muude asjadega. Trubetsky ei pruukinud seda ilmavaadet toetada,» sõnas Strandberg.

Ta ei teadnud, millal Trubetsky erakonnast välja astumiseks avalduse kirjutas. «See on väga lihtne toiming, saab saata otse registrile või juhatusele kiri. Viimase tegevuses pole ma juba mitu kuud osalenud,» rääkis Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles