Vana kaubamaja krundilt tulid päevavalgele haruldased märgid

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloog Rünno Vissaku sõnul on krundilt leitud hulgaliselt potikilde, lukke ja võtmeid, kuid need on üsna tavalised leiud. «Praegu on meil küllalt intensiivne kaevamisperiood,» lausus ta. Pildil tühjendab Indrek Ots kaevu, mis on pärit 15. sajandist.
Arheoloog Rünno Vissaku sõnul on krundilt leitud hulgaliselt potikilde, lukke ja võtmeid, kuid need on üsna tavalised leiud. «Praegu on meil küllalt intensiivne kaevamisperiood,» lausus ta. Pildil tühjendab Indrek Ots kaevu, mis on pärit 15. sajandist. Foto: Margus Ansu

Vana kaubamaja krundil arheoloogilisi kaevetöid tegev firma leidis uuritavast kultuurikihist kaks tõenäoliselt keskaja lõpust pärit palveränduri märki, mille sarnaseid on Eestis varem leitud vaid paar.

MTÜ Arheoloogia ja Ehitusajaloo Grupp AEG esindaja Rünno Vissaku sõnul alustati vana kaubamaja krundil arheoloogilisi kaevetöid suvel teadmisega, et 17. ja 18. sajandil asus selles kohas Tartu eeslinn.

«Eeluuringute käigus tuli välja ka 16. sajandist pärit leide ja meie tagasihoidlik järeldus oli, et kohati võib siin olla ka sellest ajast pärit kihte. Kahe kolmandiku ulatuses see kõik vastaski tõele, aga üks kolmandik on 13. sajandi lõpust ning see teeb selle platsi hoopis tõsisemaks,» rääkis Vissak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles