Noor kelladisainer leidis oma tee

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Teenu näitab, kuidas puidust käekell randmel välja näeb. Igal kellal on oma nägu, kusjuures kah­justunud puusüü võib olla isegi ilusam ja erilisem kui terve puusüü.
Kersti Teenu näitab, kuidas puidust käekell randmel välja näeb. Igal kellal on oma nägu, kusjuures kah­justunud puusüü võib olla isegi ilusam ja erilisem kui terve puusüü. Foto: Kristjan Teedema

Kersti Teenu valmistas kõrgema kunstikooli mööbli ja restaureerimise eriala lõputööks puidust käekellad, mis on praeguseks pälvinud ohtralt kiidusõnu ja tunnustust.

Alustuseks tuleb kohe selgeks teha, et need käekellad on tehtud puust, tegu pole imitatsiooniga, nagu paljud kipuvad ehk esmapilgul arvama. Puukoor, mida on nii mõnelgi kellal näha, on ehtne ja pärineb kord Eesti metsas kasvanud puu küljest.

Kellade autor Kersti Teenu räägib enesekindlalt ja tundub, et ta on oma tegutsemises leidnud just selle tee, mida mööda soovib minna. Omapäraste käekellade juures peab ta ennekõike oluliseks seda, et nad on hingestatud ja valmistatud soojast looduslikust materjalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles