Mihkelson: seekordne õhupiiri rikkumine on mõnevõrra erandlik

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: SCANPIX

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson leiab, et asjaolusid arvestades on Venemaa luurelennuki eilne Eesti õhupiiri rikkumine mõnevõrra erandlik ning ei saa välistada, et lennuk ei eksinud Eesti territooriumile juhuslikult.

«Eesti õhupiiri seekordne rikkumine on mõnevõrra erandlik. Tavaliselt on need ikka viimastel aastatel toimunud mõnekümne sekundi vältel Põhja-Eestis Vaindloo saare juures, mille põhjuseks on lennujuhtimisalade mitteühtimine meie piiridega,» kirjutas Mihkelson (IRL) oma Facebooki leheküljel.

«Pole välistatud, et luurelennuk ei eksinud meie õhuruumi juhuslikult, kuna Läänemerel (õhus ja maal) on viimasel ajal märgata Venemaa aktiivsuse kasvu,» kirjutas ta.

Lisaks tõi Mihkelson välja, et Eesti reageering on asjakohane ja kõik rikkumised tuleb avalikustada ning juhtunust esitada vastav noot ka piiririkkujale.

Eesti kaitsevägi teatas täna, et eile pärastlõunal sisenes Venemaa Föderatsiooni relvajõududele kuuluv luurelennuk IL-20 ilma loata Eesti õhuruumi. Lennuk viibis umbes minuti jooksul Hiiumaast ning Saaremaast läände jäävas Eesti õhuruumi osas ligi 500 meetri sügavuselt.

Välisministeerium kutsus juhtumiga seoses täna välja Venemaa suursaadiku Eestis Juri Merzljakovi ja edastas talle protestinoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles