Tõnis Oja: kildarevolutsioon sööb oma lapsi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Oja.
Tõnis Oja. Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas rõõmustas juuli alguses koos oma parlamendisaadikust sõbra, Eesti Energia nõukogu liikme Kalle Pallinguga sotsiaalmeedias selle üle, et Brenti toornafta hind tõusis üheksa kuu kõrgeimale tasemele, mis on hea uudis põlevkiviõli tootjatele.

«Seda (elektri hinna langust – T. O.) aitab aga kompenseerida Brenti toornafta hind, mis püsis juunikuu alguses üsna stabiilsena, jäädes 108 ning 109 dollari vahele barreli kohta. 19. juuniks saavutas naftabarreli hind viimase üheksa kuu kõrgeima taseme, sulgudes hinnaga 115,06 dollarit,» kirjutas Palling Facebookis, mida peaminister edasi jagas.

Tõesti, südasuvel võis tunduda, et meist on peagi saamas õliriik. Eesti on maailma suurimaid põlevkiviõli tootjaid. Naftabarreli hind oli püsinud juba pikemat aega stabiilselt ülalpool 100 dollari taset ning Eesti Energia juht Sandor Liive kinnitas teleuudistele, et tema ei tea ühtegi tõsiseltvõetavat prognoosi, mille kohaselt nafta hind peaks märkimisväärselt langema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles